Recenzia na Sea Bird Hotel, Moraitika, Korfu

Grécko, Korfu, MoraitikaRecenzia na hotelHodnotenie

September 2018 / Hotel sa nachádza takmer v centre letoviska. Odporúčam prečítať si o letovisku Moraitika , v ktorej sa venujem plážam i stravovaniu. Tipy na výlety nájdeš aj v potuľkách po Korfu .

Na hotel sme cestovali na vlastnú päsť, cez rezervačný systém spoločnosti Fireflies a leteli cez Ryanair. Na presun z letiska k autobusovej stanici (1,3 km) sme použili nohy a na hotel nás doviezol miestny prepravca Green Buses. Naspät (v skorých ranných hodinách) taxi bus cez spoločnosť holidaytaxis.com. Rezerváciu odporúčam aspoň týždeň pred odletom. Dovolenka s polpenziou (raňajky, večera) trvala 14 dní. Hotel je v ponuke niektorých SK a CZ cestoviek.

Hotel a recepcia


Menší hotel Sea Bird*** s barom a malým bazénom leží 200 metrov od pláže, 170 metrov od potravín a 420 metrov od autobusovej zastávky a ambulancie. Zvonku pôsobí zachovalo, po vstupe má človek dojem, že vošiel do najlacnejšieho Hostelu v meste. Zafajčená, neosvetlená recepcia a spoločenské priestory s hernými automatmi vytvárajú rozporuplné dojmy .
1Sea Birds Hotel, Moraitika, Korfu

Žiadna izba nemá vyslovene zlý výhľad. Najhoršie sú štandardne izby na prízemí otočené na hlavnú cestu ale ani tu sa nedá hovoriť o katastrofe, kedže okolie hotela sa zelená na všetky strany a nevedie tu ani žiadna dopravná tepna.

Ubytovanie a plesnivá kúpeľňa


Netuším, kto tomuto hotelu udelil tri hviezdičky ale v krátkej obrázkovej galérii poukážem na najvážnejšie nedostatky. Tie sa nachádzajú najmä vo WC spojenom s kúpeľňou.
2Rodinné izby na Sea Birds

Izba s prísteľkou prešla miernou dizajnérskou úpravou hneď po príchode. Postele sme prisunuli k stene a detskú postieľku sme otočili. Získali sme viac voľného priestoru.

3Izby v Sea Bird Hotel, Moraitika

Dať na izbu s malým dieťaťom konferenčný stolík so sklenenou podložkou (vľavo dole) nie je najlepší nápad.

4Balkón v Sea Birds

Dodnes nechápem gréckemu zmýšľaniu. Dovolenkári si denne sušia prádlo na balkónoch a nikoho nenapadne vyvŕtať 4 diery na vešiak a zavesiť naň polypropylénovú šnúru za 50 centov.

5WC a kúpeľňa v Sea Birds Hotel

Sprchový kút a kúpeľňa pôsobí dobre - v tme alebo so zahmlenými okuliarmi. Zápach z kanalizácie sa čitateľom ponúknuť nedá. Našťastie.

6Pleseň v kúpelni a v sprchovom kúte

Toto nie je čierna škárovacia hmota ale toxická čierna pleseň, ktorú neodstráni už ani SAVO. Ono aj preto, že majstri (akože) zabudli pridať do rohov sanitárny silikón. Upratovanie a používanie chemických čističov tiež nie je silná stránka upratovačiek.

7Tajomné okno v kúpeľni

Tajomné okno. Už chýba len Johnny Depp. Miestneho inžiniera staviteľa napadlo, že by mohlo ísť o kreatívny spôsob ako vytvoriť vetriacu šachtu medzi dvoma kúpeľňami. Nebudem opisovať čo je v tej medzere - bál som sa tam nazrieť. Každopádne sa dalo dobre pokecať so susedom na tróne naproti.

8Muchy

Obyvatelia z kanalizácie ako z hororu Mucha. Jednu zabiješ, do 5 minút prídu traja náhradníci.

9Sprchová hlavica a hrdza

Popraskané obkladačky i hrdzavé šróby. Raz sa to celé urve a sprchová hlavica niekomu rozbije hlavu.

10Krivé dvere

Krásne drevené dvere. Len mali háčik. Nedali sa zavrieť, pretože zárubňa bola osadená nakrivo ...

11

... a ešte ich zdola rozožierala vlhkosť.

12Drevené dosky na strope

Strop predsiene. Nad doskami je asi pol metrová fuga. Ideálny priestroch pre špinu, prach, pavučiny ale aj hmyz a komáre. A práve komárov je v Moraitike nekonečno veľa.

Baby friendly hotel? Ani náhodou!


Sea Birds pôsobí na fotkách ako Baby friendly hotel ale je to iba optický klam. Zahulená recepcia bol iba začiatok. Chvíľu som nechápal, prečo môj syn plače pri lození po tráve a radšej si vyberá kamennú dlažbu. Položená „tráva” je ako Pichliač. Rovnako nebezpečné bolo prevedenie hojdačiek. Nebudem tu rozoberať všetky drobnosti, hotel a jeho ihrisko nie je vhodné pre malé deti a tie väčšie sa tu nezabavia viac ako päť minút.

Moraitika našťastie ponúka pláže ideálne pre rodiny s deťmi a pre náročnejšie ratolesti je tu aj nafukovací hrad alebo vodné bicykle.
13Sea Birds Hotel je no-baby friendly

Zadná časť hotela, v ktorej sa nachádza vonkajšie sedenie jedálne. Za pozemnkom hotela sa nachádzajú záhrady. Izby orientované na túto stranu sú najideálnejšie.

Jedáleň a stravovanie formou polpenzie


Jedáleň je menšia. Niekedy až tak, že sa nedalo vyliezť od stola bez toho, že by som niekoho nezhodil zo stoličky. Rozdelená je na väčšiu vnútornú a menšiu vonkajšiu časť. Stoly sú síce čisté ale strop jedálne napovedá, že hotel snáď zažil aj Ján Žižka. Je tam cítiť rovnaké upratovacie schopnosti ako na izbe. Elektrina v spoločenských priestoroch aj v kuchyni je jeden hazard zo zdravím. Staré vypadávajúce zásuvky ale aj podivné a špinavé predlžovačky ťahané na všetky svetové strany. Ak tvoje dieťa začne svietiť, aspoň vieš kam pchalo prsty.
14Jedáleň v Sea Birds Hotel

Vnútorné priestory sa plnia veľmi rýchlo aj preto, že v nich až toľko neotravujú osi a na večeru komáre. To sú maskoti Moraitiky.

Strava je milým prekvapením. Konečne aspoň niečo! Raňajky aj večere hodnotím na výbornú . Jednotka s hviezdičkou a aj včeličkou do žiackej knižky. Posledne ma v tomto oslovil Hotel Zora v Chorvátsku. Za 20 rokov sa mi nestalo, že by mi v Grécku chutili raňajky a označil som za lepšie ako dobré. Večere sú rovnako výborné, skvele dochutené a suroviny sú neustále dopĺňané. Servis maká o sto šesť a nechovajú sa vlezlo, ako je to zvykom pri luxusnejších hoteloch.
15Večera v Sea Birds Hotel, Moraitika

Taniere boli neustále primalé. Jedlo je to najlepšie, čo sa dá v hoteli zažiť. Jediné v čo som dúfal, že v kuchyni sa udržuje lepšia hygiena ako na izbách.

16Polpenzia v Sea Birds Hotel, Moraitika

Dostatok zeleninovej oblohy a takmer žiadne mleté mäso. To sa varí prevažne v hoteloch, kde teba zlikvidovať tovar po záruke.

17Večere pre deti

Na celú jedáleň boli k dispozícii iba tri detské stoličky. Ušlo sa tým, ktorí prišli skôr. Ale kuracích stehien bolo dosť a to je najdôležitejšie! :)

Výhody


+ Dobré umiestnenie hotela - kúsok od pláže, bus zastávky a potravín .
+ Väčšina izieb má fajn výhľad.
+ Perfektná strava (ale určite menší a menej pestrý výber ako All inclusive pobyt).
+ Menší hotel, menej hostí a tým aj väčší pokoj.
+ Familiárny personál hotela (recepcia i servis v jedálni)

Nevýhody


- Plesne, muchy, špina v kúpeľni a smrad z kanalizácie. Tajomné vetracie okno nepridáva na súkromí. Izby sú staré, nábytok je poškodený.
- Upratovačky sa držia pravidla: „čo je mokré, to je čisté”.
- Recepcia pôsobí nemoderne, temne a atmosféru umocňuje smrad cigariet.
- Malý bazén milovníkov chlóru pravdepodobne neukojí. Ani objemom, ani polohou a pravdepodobne ani čistotou.
- Západné izby orientované na cestu prinášajú nočný hluk z autobusov, ktoré v týchto miestach vykladajú/nakladajú turistov zo všetkých okolitých hotelov a na malej ceste si robia obratisko.
- Hotel nie je Baby-friendly.

Hodnotenie


Je mi jasné, že väčšina Čechov a Slovákov určuje kvalitu dovolenky podľa množstva žrádla a veľkosti bazéna. Ak by toto mala byť tvoja dovolenková priorita, tak ťa ubytovanie neuspokojí. Takéto služby by si ani nemal očakávať od gréckych hotelov s tromi hviezdami.

Ak by zvýšili čistotu v celom hoteli, spravili niečo veľmi dramatické v kúpeľni s WC (hovorí sa tomu kompletná rekonštrukcia), hotel by som hodnotil aj 8/10. Takto mi ostáva len kritizovanie a nechápavé krútenie hlavou nad tým, ako môže niekto ponúknuť takéto ubytovanie v 21. storočí.
18Hodnotenie hotela Sea Birds***, Moraitika, Korfu

Publikované: 10. 6. 2019 / Autor: MOWS
4/10
Slabé