Recenzia ručného vysávača Kärcher VC 5 Cordless

RecenziaHodnotenie

Výhody


+ Ideálne rozmery . Možnosť uložiť ho naležato do poličky alebo stabilne zaparkovať na výšku. Vysávač drží pevne vďaka magnetom.
+ Nevyžaduje dock ovaciu stanicu. Nabíja sa cez kábel s malým adaptérom.
+ Bezkáblová verzia (Cordless) okamžite k použitiu - bez potreby hľadať zásuvky a motať sa do elektrického kábla.
+ Nepotrebuje vrecká na odpad.
+ Jednoduché čistenie i údržba - od trubice, kĺbu až po plastové sitko a patrónový textilný filter.
+ Možnosť vysávať s HEPA filtrom - dokupuje sa samostatne a jeho výdrž je maximálne rok. Táto možnosť poteší alergikov.
+ Kovová výsuvná teleskopická trubica sa dá kedykoľvek jednoducho posunúť do rôznej výšky.
+ Rýchloupínací systém hubice a možnosť použiť aj inú násadu - napr. štetina na nábytok alebo hubicu na čalúnenie (nemusí byť súčasťou balenia).
+ Nevíri pri vysávaní prach a peľ z podlahy tak ako klasické vysávače. Tie niekedy dokážu urobiť viac škody ako úžitku.
+ Málo hlučný aj na najvyššom výkone. Oproti Kärcher WD 3 je to Hitman.
+ Kvalitné a robustné prevedenie , ergonómia držania, kvalita plastov a nadčasový dizajn. Škoda len tej mizernej nabíjačky ...
+ Niekoľko autorizovaných servisov značky Kärcher po celom Slovensku v prípade poruchy a dlhodobo dostupné diely i doplnky.
+ Lacnejší a zhruba rovnako výkonný ako robotické vysávače.

Nevýhody


- Slabý sací výkon . Na maximálnom stupni (3/3) je úplne nepoužiteľný na kobercoch so stredne dlhým vlasom. Veľké zrnká ryže alebo hrachu na dlažbe ledva vysaje a aj to iba v strednej časti hubice. Ideálny je skôr na dlažbu, plávačku či linoleum.
- Až nekonečné 3-hodinové nabíjanie 18V lítium-iónovej batérie na krátke 15 minútové vysávanie pri plnom výkone. Počas nabíjania naviac nie je možné vysávač naštartovať.
- Tenký neopletený kábel napájacieho adaptéra pofidérnej kvality .
- Kazeta na odpad má malú kapacitu a je nutné ju vysýpať pomerne často (orientačne každých 45-60 minút vysávania).
- Flexibilná hubica je ťažšia a väčšia ako pri bežných vysávačoch. Pri jej veľkosti nastáva problém v stiesnených priestoroch a v rohoch.
- Cena .

Kärcher VC 5 ako užitočná elektrická metla

 
Priznám sa, že mám rád produkty Kärcher. Máme doma slušný vozový park - od trhača asfaltu Kärcher WD 3, cez parný čistič Kärcher SC až po umývač okien Kärcher WV 50. Ručný VC 5 by som nevedel odporúčať ako primárny vysávač . Jeho výkon je slabý ako naši hokejisti na MS a na kobercoch takmer nepoužiteľný. Zatiaľ čo Kärcher WD 3 behúne a koberce nadvihuje, tento ručný kolega ich maximálne pohladí. Výdrž batérie je mizerná a nabíjanie je natiahnuté ako doručovanie zásielok cez Slovenskú poštu. Ako doplnkový pomocník je ale skvelý a musím sa priznať, beží najčastejšie zo všetkých upratovacích spotrebičov v domácnosti. Ideálny je na rýchle upratanie dlažby pod kuchynskou linkou, jedálenským stolom alebo na promptné prebehnutie najproblémovejších zón a kútov v izbách. Odkedy ho používame, vysávanie ohlušujúcim vysávačom sa znížilo mnohonásobne! Je to podobný výsledok ako pri používaní robotických kolegov, ktoré stoja viac a aj tie prinášajú niektoré negatíva.
1Oplatí sa ručný tyčový vysávač Kärcher VC 5?

Čistota pol života, dobíjanie celý ... ale čo nespravíš pre 15 minút slávy.

Publikované: 30. 5. 2020 / Autor: MOWS
6/10
Dobré
FacebookTwitterWhatsAppE-mail
Mohlo by ťa zaujímať: