Biela noc v Bratislave cez Photoshop

Bratislavafoto

Október 2017 - Kedy je počas noci v uliciach Bratislavy najviac ľudí? No predsa na Silvestra a počas umeleckého festivalu Biela noc! Myšlienka Bielej noci vznikla v Paríži v roku 2002 a jedná sa o medzinárodný umelecký projekt, ktorého úlohou je priblížiť verejnosti súčasné formy umenia. Keďže sa všetko točí okolo svetla, farieb a ilúzie, rozhodol som sa niektoré zábery ozvláštniť postprocesom v grafickom programe. Nejedná sa o fotomontáže. Použitý je iba orez, otáčanie a kolorovanie fotografií.
1Amanda Parer

Jeden zo svietiacich humanoidov na Hviezdoslavovom námestí. Autorom je Amanda Parer a inšpirovala sa animovaným sci-fi filmom Divoká planéta z roku 1973. Ja som na fotografii využil jednu z lámp na Strakovej ulici, ktorú som zámerne zvýraznil.

2Biela noc v Bratislave

Svetelná inštalácia nad fontánou na Námestí M. R. Štefánika pri obchodnom dome Eurovea. Fotografia je dokolorovaná.

3Starý most v Bratislave

Modré svetlá v tvare Starého mosta a turistická loď na Dunaji v pohybe.

4Hodiny na Kamennom námestí

Zaujímavá audiovizuálna prezentácia na fasáde obchodného domu pri jednom z najzanedbanejších bratislavských námestí - Kamennom.

5Woodance

Interaktívna animácia Woodance od Erika Bartoša pod mostom SNP.

6Mesiac v záhrade

Sedem metrový monumentálny Mesiac v preplnenej Medickej záhrade. Autorom je Luke Jerram a tapetu vytvoril z detailných záberov NASA. Fotka je farebne kolorovaná.

7Detail Mesiaca

8VÚB

Budova banky pri Mlynských nivách nebola priamo zaradená na zoznam atrakcií ale pri otočení fotografie o 180° ponúka zaujímavý pohľad.

9Globoscope

Svetelné gule Globoscope rozmiestnené vo fontáne na Námestí slobody. Audio-vizuálnu prezentáciu vylepšoval Mesiac za oblakmi. Ten som využil na zábere a vytvoril apokalyptickú noc.

10Slovenský rozhlas

Detail nasvietenej budovy Slovenského rozhlasu.

11Bratislavská pyramída

Nasvietená budova Slovenského rozhlasu otočená o 180° a prevedená do ČB.

12Megafón

Vizuálne prvky na budove rozhlasu sa menili podľa výšky a tónu hlasu z megafónu.

13Horor

A na záver automobil v záhrade Pálffyho paláca na Zámockej ulici. Tento bol naštastie celý čas zaparkovaný v bazéne a neotravoval život zvedavým obyvateľom a obdivovateľom umenia v centre mesta.

Publikované: 10. 10. 2017 / Autor: MOWS
Fotogaléria 0 fotografií
FacebookTwitterWhatsAppE-mail
Našiel som 8 súvisiacich článkov
Mohlo by ťa zaujímať: