Krvavý stredovek cez Adobe Photoshop

Bratislava, Petržalka, Sad Janka KráľaGrafika

27. júna 2015 - Stredovek mnohí vnímajú z dnešných rozprávok skôr ako dobu princezien, pevcov, neporaziteľných hrdinov a spravodlivých vodcov ktorí vždy vyhrajú nad zlom. Pre tých čo neromantizujú, je toto obdobie plné násilia, nespravodlivosti, nezmyselných náboženských vojen, podvodníkov, zlodejov a zlých panovníkov. Graficky upravené fotografie z nevšedného kultúrneho podujatia, pripomínajú surovosť a nemilosrdnosť, ktorá bola pre túto dobu tak príznačná. Pre tých, čo nemajú radi krvavé kúpele a prehnané „filmové” efekty, je pripravená aj odľahčená fotoreportáž z podujatia Stredovek pri Dunaji .
1Krvavý stredoveký súboj so zbraňami

Rád templárov (Chudobní ochrancovia Kristovi a chrámu Šalamúnovho) bol stredoveký vojensko-mníšsky rytiersky rád ktorý v roku 1119 založil francúzsky rytier Hugo de Payens. Prioritnou úlohou Rádu templárov bolo ochraňovať kresťanských pútnikov zo Západu na cestách po Svätej Zemi. Našli sa medzi nimi aj takí, ktorí napriek sľubu okrádali miestne obyvateľstvo.

2Krvavá sekera v hlave templára

3Templár s mečom

Členovia Rádu templárov nesmeli vlastniť majetok, žili v celibáte, nesmeli pobozkať vlastnú sestru ani matku. Modliť sa museli sedemkrát denne a v piatok držali pôst.

4Zabitý templár oštepom z luku

5Templár s odseknutou hlavou

Právo nosiť typický biely habit s červeným templárskym krížom (na obrázku), mali iba tí členovia rádu, ktorí mali urodzený pôvod a rádu sa upísali na celý život.

6Zapichnutý templár so zakrvaveným štítom

Kým pešiak, ktorí stratil zbraň, mohol utiecť z boja bez toho, aby tým poškodil svoju povesť a česť, rytier, musel bojovať dovtedy, kým nedostal rozkaz na ústup.

7Templári slávia krvavé víťazstvo

Rád bol násilne rozpustený a v roku 1312 oficiálne zrušený. História dodnes vyvoláva mnoho nezodpovedaných otázok, neobjasnených záhad a templári sú zdrojom najúžasnejších legiend.

Historické fakty sú čerpané zo stránky: sk.wikipedia.org/wiki/Rád_templárov

Publikované: 28. 6. 2015 / Autor: MOWS
Fotogaléria 0 fotografií
FacebookTwitterWhatsAppE-mail
Našiel som 6 súvisiacich článkov
Mohlo by ťa zaujímať: