Východniari

Taktiež známy ako: Vyhodňare, Aziati, Orientálci, Cipáni (pejoratívne) kokoti vyjebaní (veľmi pejoratívne)
Východniari sú nerómski obyvatelia východného Slovenska. Od Rómov sa líšia svetlejšou pokožkou a neochotou cestovať ďalej ako do Bratislavy. Rôzne kmene Východniarov žijú v hladových dolinách odkiaľ vyrážajú za potravou na týždňovky do Bratislavy a v piatok sa húfne vracajú do hladových dolín.

O pôvode Východniarov sa dodnes vedú vedecké polemiky. Najpravdepodobnejšia teória hovorí o tom, že sú to potomkovia Tatárov (Mongolov) ktorí vpadli na Slovensko v roku 1241 a počas nasledujúcich dvoch rokov čulej interkulturálnej výmeny (latinsky gangbang) došlo k vzniku Východniarskeho etnika. Počas nasledujúcich storočí došlo k premiešaniu so slovenskou krvou a niektoré tatárske rysy - ako napríklad šikmé oči, srsť na chrbte a krátky svalnatý chvost - ustúpili. Fyzická podoba dnešného Východniara sa
ustálila niekedy okolo roku 1790 a dnešní Východniari sú na nerozoznanie od bežných Slovákov. Teóriu o tatárskom pôvode Východniarov podporuje aj ich reč, tzv. hutorenie, ktoré je absolútne nezrozumiteľné pre Slovákov.

Koristnícke pudy po svojich tatárskych predkoch však vo východniaroch pretrvali. Východniari dodnes húfne vyrážajú z hladových dolín za potravou do Bratislavy a v piatok sa vracajú do svojho prirodzeného biotopu aby oslávili korisť. Oslavy východniarov bývajú mimoriadne bujaré sprevádzané pitím domáceho alkoholu a zvracaním do vzduchu, ktorým nahrádzajú predtým mimoriadne populárnu streľbu do vzduchu. Streľba do vzduchu bola oficiálne zakázaná po roku 1945, pretože jedna takáto bujará oslava sprevádzaná streľbou odštartovala tragické udalosti neskôr označené ako Slovenské národné povstanie.
Odborníkom z Orientologického ústavu SAV sa podarilo zostaviť modus operandi východniarskeho nájazdníka:

Nedeľa popoludní. Východniar opúšťa rodnú hladovú dolinu a vydáva sa na cestu do Bratislavy. Najčastejšie používa vlak, resp. osobné auto. Po príchode do Bratislavy v neskorých večerných hodinách sa utiahne do bytu, ktorý obýva s ďalšími Východniarmi - sú zaznamenané i prípady kde jednu garzónku obýva 8 Východniarov. V byte konzumuje alkohol a zvracia. Pondelok až štvrtok. Ráno ide do práce a zotrváva v nej do neskorých nočných hodín, lebo nemá kam ísť. Po opustení pracoviska konzumuje alkohol a zvracia. V piatok východniar ide síce do práce, no pripravuje sa na cestu domov - chce mať všetko hotové čím skôr a tak strpčuje život okoliu. Večer vyráža domov.
Konzumuje alkohol a zvracia. Čo sa deje počas víkendu nevieme. Nikto z orientológov si netrúfol vydať sa do neprebádaných končín Slovenska.
Z ich modus operandi je možné popísať viacero spôsobov akými škodia v Bratislave.

1) Zvyšujú ceny nehnuteľností - 8 Východniarov dokáže zaplatiť za trtkumbál oveľa viac ako homo sapiens sapiens
2) Znižujú cenu práce - Východniar je ochotní pracovať za menej, pretože si nič v Bratislave nekupuje.
3) Nemajú radi Bratislavu - východniari počúvajú na primitívne populistické heslá Ficovej junty a volia ho.
4) Svojimi zvratkami znečisťujú mesto - v nedávnom prieskume sa umiestnili na špičke rebríčka znečisťovateľov, hneď pred holubmi a Angličanmi.

Zaujímavé je i sociálne správanie Východniarov. Keď sa nachádzajú v Bratislave, tak sa podvedome grupujú a držia pokope. Tento pud pravdepodobne pretrváva ešte z dôb, keď telesná blízkosť zabezpečovala dostatok tepla na prežitie všetkých členov kmeňa. Ďalším typickým spoločným rysom je neustále nadávanie na mesto, ktoré ich živí.
FacebookTwitterWhatsAppE-mail
Ďalšie články
Cestovanie a blog na MOWSe