Recenzia: Apartmány Panagiotis I a II na Zakynthose

Grécko, Zakynthos, TsiliviRecenzia na ubytovanieHodnotenie

September 2019 / Tsilivi je jedno z najnavštevovanejších letovísk na ostrove Zakynthos aj vďaka atraktívnej piesočnatej pláži. Čistotou prekonáva Angličanmi milovaný Laganas a rozlohou Argassi i Alykes. Ak chceš zažiť pokojnú dovolenku v relatívne tichom prostredí s vlastným spôsobom stravovania, nemal by uniknúť tvojej pozornosti apartmánový dom Panagiotis ponúkaný cestovkou Aeolus.
1Panagiotis I a II v Tsilivi cez CK Aeolus

Dva apartmánové domy sú kapacitne malé - čo je výhoda. Sympatického majiteľa uvidíš iba sporadicky - je ubytovaný s rodinou vo vedľajšom dome. Hostia sú prevažne Češi, Slováci a Maďari. Ponuka bazéna a free lehátok poteší tých, ktorý nechcú nachodiť 1 km po asfaltke k moru a naspäť. Free Wifi je počas poludnia a večer preťažená a vo väčšine izbách má mizerný alebo žiadny signál. Veľké plus je ethernetový kábel na izbe pre klasický RJ45 kábel. „Cestovný” router alebo notebook s káblom za 3€ všetko hravo vyrieši. Druhá možnosť je vykašlať sa na internet a užiť si dovolenku.

2Ubytovanie v amartmáne Panagiotis, Tsilivi

Izby sú dostatočne veľké, s nadštandardne zariadenou kuchyňou. Na grécke pomery chválim čistotu.

3Vybavenie izby Panagiotis, Tsilivi, Zakynthos

Elektrická rúra, platňa, rýchlovarná kanvica a základné vybavenie na varenie. Na hlavnej ulici nájdeš okrem potravín aj mäsiarstvo, ktoré odporúčam navštíviť v ranných hodinách. Ak na dovolenke nechceš variť, pobyt sa môže značne predražiť. Celé Tsilivi je posiate reštauráciami a tavernami. Jedna osoba nechá v reštaurácii priemerne 9€. 11 dňový pobyt s raňajkami, obedom a večerou sa tak môže na osobu predražiť o 250€ - 350€.

4Izby v apartmánoch Panagiotis v Tsilivi

Izby s prístelkou sú situované na frekventovanú a veľmi hlučnú ulicu. Motorky, štvorkolky a nákladiaky tu zvyšujú decibely do neskorých hodín. Záchranou sú len kvalitnejšie plastové okná tlmiace hluk z ulice a lacná klimatizácia. Majiteľ si účtuje iba za spotrebované kWh a za 10 nocí temperovaných na 26°C sme zaplatili len symbolických 10€.

Hodnotenie


Výhody:
+ Dostatočne priestranné izby i kúpeľňa s wc.
+ Férová cena za klimatizáciu (platí sa iba za spotrebované kWh)
+ Dobre vybavená kuchynka . Potešila rúra, rýchlovarná kanvica ale aj obyčajný odkvapkávač riadu.
+ Ak nepočítam hlučnú frekventovanú cestu, Panagiotis je v relatívne pokojnom prostredí.
+ Supermarkety od 10 metrov (jeden je hneď cez cestu), mäsiar 300 metrov, pekáreň/cukráreň 270 metrov, a veľké potraviny Spark (obchod podobný nášmu Lidlu) 700 metrov. Odporúčam Spark.
+ Autobusová zastávka cez ulicu. Cestovanie do Zante town busom v špičke / silnej sezóne je poriadne utrpenie.
+ Doktor a autopožičovne hneď pri apartmánoch. Ak chceš požičať auto, odporúčam kontaktovať delegáta. Odpadne tak mnoho problémov, ktoré môžu nastať.
+ Bazén a lehátka.
+ Okolie (celé letovisko Tsilivi) je plné taverien a reštaurácií.
+ Ethernetová zásuvka na izbe (LAN) pre závislákov.
+ Možnosť kúpiť si od majiteľa domáci olivový olej. Pozor na limity pri leteckej preprave a bezpečnú prepravu (toleruje sa max 3 litre na batožinu).

Nevýhody:
- Až 420 metrov od pláže po asfaltke! Tam a spať to bude takmer 1 km.
- Niektoré izby (rodinné) majú okná a balkóny na frekventovanú a veľmi hlučnú cestu. Motorky a nákladné autá tu jazdia až do 3:00. Izby na prvom podlaží pri bazéne zase neponúkajú dostatočné súkromie.
- Žiadna izba nemá výhľad na more.
- Bez možnosti stravovania . V Tsilivi sú prevažne reštaurácie a o lacnom stravovaní sa určite písať nedá. Ak uprednostňuješ lacný fast-food, budeš musieť navštíviť iné letovisko - napríklad Laganas.

Všetko čo potrebuješ vedieť o Tsilivi


To najzaujímavejšie z okolia nájdeš vo videu ale aj v článku venovanom letovisku Tsilivi ale aj v priloženom krátkom nekomentovanom video klipe v 4K rozlíšení.

5Vybavenie, stravovanie a nakupovanie v Tsilivi

Potraviny, poliklinika, požičovňa áut, suvenír shop a zástavka autobusov - všetko v radiuse 30 metrov. Ak sa potrebuješ modliť za dobré počasie, kostol je po ľavej strane.

Publikované: 9. 12. 2019 / Autor: MOWS
9/10
Vynikajúce!
FacebookTwitterWhatsAppE-mail
Našiel som 4 súvisiace články
Mohlo by ťa zaujímať: