Mittelalterfest 2018 v detailoch

Rakúsko, Hainbug an der DonauKultúrne podujatieHodnotenie

Zatiaľ, čo 21. mája je v Rakúsku štátny sviatok, na západnom Slovensku je štátny smútok, pretože obchody sú u susedov zatvorené! Ja som využil slnečné počasie a vydal sa po piatich rokoch na Mittelalterfest 2018 do mestečka Hainbug an der Donau. Tentokrát s tým rozdielom, že foto spoločníka mi nerobila veľká a ťažká zrkadlovka s univerzálnym reportážnym objektívom 16-50mm F/2.8 ale iba malý a ľahký CSC fotoaparát Sony A6300 s pevným portrétnym sklom Sony E 50mm F/1.8 .

1Špíz

2Turecká kuchyňa

Jediné farebné a oku lahodiace jedlo u Turkov na ulici Freiungsstraße.

3Žemľa s mäsom

To je mäso! Škoda, že v suchej žemli ho bolo len decentne a ešte si za tento gurmánsky zážitok pýtali 6€. Kto chcel viac mäsového podielu, objednal si instantnú klobásku s horčicou v rovnakej cene. K tomu pivko za 3,5 a je vymaľované. 30€ fuč za predjedlo pre jednu rodinku. Slovenské zvyky už aj v Rakúsku.

4Svietiaci langoš

Komu sa málilo dať 6€ za žemľu či presolený pizza rožok, mohol si objednať svietiaci langoš vyklepaný do bezvedomia - iba za 4€! Nefandi si, že bol s prílohou. V Hainburgu na sucho tohto roku.

5Turecké špeciality

Neviem prečo, ale stále ma to ťahalo na to turecké jedlo.

6Mučenie v stredoveku

Prezentácia užitočných stredovekých nástrojov pre zadaných mužov.

7Tavenie železa

Stredoveké pálenô.

8Hudba na festivale v Hainburgu

Tanečná hudba v podaní kapely Trollferd .

9Harfa

10Kampf um den Dolch von Hainburg

Kampf um den Dolch von Hainburg bola jediná dobrá dynamická vložka programu. Žial, videlo ju len malé percento návštevníkov v prvej lajne.

11Kováč na Stredovekých slávnostiach v Hainburgu

Remeselníkov v akcii bolo pomenej. V tomto jednoznačne vedú Dni Majstrov .

12Farby na tvár

Pestrofarebný dievčenský make-up.

13Hod do terča

Typický mladý Rakúšan neskrýva nadšenie z hádzania kovu do dreveného terča :)

14Mittelalterfest 2018 Hainburg

Stredovek v Hainburgu patril medzi moje najobľúbenejšie festivaly aj napriek 7€ vstupnému. Tento ročník som mal pocit, ako keby pochytil choré slovenské tradície. Slabší program a najmä predražené gastro bez akejkoľvek pridanej hodnoty vo mne zanechalo zmiešané pocity.

Pre porovnanie si nezabudni pozrieť atraktívnejšiu fotoreportáž zo Stredovekých slávností 2013, ktoré nastavili latku veľmi vysoko a prekonali aj moje obľúbené Dni majstrov a Stredovek pri Dunaji .

Publikované: 22. 5. 2018 / Autor: MOWS
Fotogaléria 3 fotografií
5/10
Priemerné
FacebookTwitterWhatsAppE-mail
Našiel som 5 súvisiacich článkov
Mohlo by ťa zaujímať: