Vyhlásenie cien Stelly

Opäť boli vyhlasovaní víťazovia každoročnej Ceny Stelly. Cena je pomenovaná podľa 8-ročnej Stelly Liebeck, ktorá sa kedysi poliala kávou a úspešne za to nechala odsúdiť McDonalda. Tento prípad inšpiroval ku každoročnému vyhodnocovaniu najkurioznejších a najúspešnejších súdnych prípadov v USA.
Bohužiaľ sa do minuloročného hodnotenia nedostala súčasná kampaň teenagerov, ktorí teraz hromadne žalujú McDonaldy, že pribrali po jedle u nich.

5. miesto (delené)

Kathleen Robertsonová z Austinu, Texas, vysúdila $780,000 za zlomený členok v nábytkárskom obchode, kde zakopla o pobehujúceho chlapca. Majitelia obchodu boli rozsudkom dosť prekvapeni, pretože ten chlapec bol syn pani Robertsonovej.

5 . miesto (delené)
19-ročný Carl Truman z Los Angeles, Kalifornie, získal $74,000 + liečebné náklady, keď mu jeho sused prešiel ruku vozidlom Honda Accord. Pán Truman si zrejme nevšimol, že niekto sedí za volantom auta, z ktorého kradol puklice.

5. miesto (delené)
Terrence Dickson z Bristolu, Pennsylvanie, opúšťal cez garáž dom, ktorý práve vykradol. Nepodarilo sa mu, ale otvoriť dvere garáže, pretože vypovedalo automatické otváranie. Späť do domu sa tiež nemohol vrátiť, pretože si zabuchol spojovacie dvere z garáže do bytu. Domáci boli na dovolenke, a tak zostal p. Dickson uväznený v garáži 8 dní a prežil len vďaka zásobe Pepsi a veľkému vrecu psích granulí. Od vlastníka domu potom vysúdil náhradu za duševnú ujmu, vo výške $500,000.

4. miesto
Jerry Williams z Little Rocku, Arkansas, získal 14,500 + úhradu nákladov na liečenie, keď bol napadnutý susedovým psom beaglom. Pes bol na reťazi na dvore svojho pána za plotom. Vysúdená náhrada bola tak nízka,pretože porote pripadal ten pes vyprovokovaný, keďže p. Williams liezol cez plot na ich dvor a po psovi opakovane strieľal zo vzduchovky.

3. miesto
Filadelfská reštaurácia musela zaplatiť pánovi Amberu Carsonovi Lancasterovi, z Pennsylvanie, náhradu v výške $113,500, keď u nich spadol na rozliatej limonáde a zlomil si kostrč. Limonáda sa na podlahu dostala niekoľko sekúnd pred incidentom, keď ju p. Carson chrstol do tváre svojmu priateľovi počas výmeny názorov.

2. miesto
Kara Waltonová z Claymontu, Dealaware, vysúdila na nočnom klube v susednom meste náhradu za to, že pri vyliezaní z okna záchodu spadla na zem a vyrazila si dva predné zuby. Stalo se to preto, že pani Waltonová sa pokúšala utiecť zo záchodu bez zaplatenia poplatku $3.50. Získala náhradu $12,000 + náklady na zubára.

1. miesto
Víťazom tohtoročnej súťaže bol p. Merv Grazinski z Oklahomy. Ten si kúpil úplne nový obytný voz Winnebago. Pri ceste domov z futbalového zápasu vyšiel na diaľnicu, nastavil automat na 130 km/hod, presadol si zo sedadla vodiča do obytnej časti a varil si kávu. Nebolo potom divu, že voz opustil diaľnicu, havaroval a prevrátil sa. P. Grazinski sa potom súdil s výrobcom, že v návode na obsluhu vozidla nebolo výslovne uvedené, že toto sa nesmie. Porota mu prisúdila náhradu $1,750,000 - úplne nový Winnebago Motor Home. Výrobca potom skutočne v tomto zmysle upravil návod k ovládaniu vozidla pre prípad, že by sa vyskytol ešte ďalší úplný blbec a kúpil si ich auto.
FacebookTwitterWhatsAppE-mail
Ďalšie články
Cestovanie a blog na MOWSe