Škorpión - Scorpio

24.10. – 22.11.

Charakteristika znamenia

Vládnúca planéta: Mars
Znamenie: Ženské
Živel: Voda
Povaha: Melancholická
Typ: Zápasiaci, problematický človek, faustový typ, okultný, démonický, násilník, zvodca.
Postava: Stredne veľká, robustná, plecnatá,energická, vzpriamená chôdza.
Tvár: Výrazne formovaná hlava, dobre vyvinuté klenuté čelo, pochmúrny, bodavý, vyzývavý pohľad, husté obočie, vystupujúca spodná časť tváre, výrazná brada, tmavé vlasy.
Časti tela, ktoré ovláda: Maternica, pohlavné orgány, spermie, slabina, močový mechúr, močovod, panvová oblasť, análny otvor, vylučovacie orgány, slepé črevo, červené krvinky, nos, žlčník, obličkové panvičky, ochorenia krčné, nosné, hrtana, prostata, hemoroidy.
Šťastný deň: Utorok

Vládcom znamenia je Mars, planéta vášní a opozície. Nápadná je najmä veľmi silná vôľová energia, ktorá navonok môže pôsobiť ako zaťatosť. Preto ľudia narodení v znamení Škorpióna určite ľahko nenachádzajú pochopenie u svojho okolia. Za to, že sú v ich živote obdobia, keď sa všetko krúti okolo lásky, vďačia tiež Marsu. Ich povaha kolíše medzi dvoma krajnosťami, čo im spôsobuje nejednú ťažkú chvíľu, keďže ich želania, túžby, sklony, sympatie a nálady majú na rôznych stranách rôznu odozvu. Rozhodne o tom stupeň ich osobného rozvoja a duševná veľkosť. V názoroch sú niekedy tvrdohlaví a neústupní, niekedy priam škriepni a prudkí. Ak však zistia, že sa pomýlili majú hneď po ruke závažnú výhovorku. Je to pre nich typické, dalo by sa povedať " škorpiónske \". Majú v sebe niečo príťažlivé s výrazným vplyvom na opačné pohlavie. Doslova vyhľadávajú nebezbečenstvá a majú sklon stavať sa k rôznym názorom. Za mienku stojí ich schopnosť hlboko vnikať do problémov, dôkladné, bádavé a bystré myslenie. Viedia vniknúť do tajomstiev iných ľudí a prebádať ich. Svoje vlastné tajomstvá si však nechávajú pre seba. Nikomu ich len tak ľahko neprezradia. Pokojne sa im možno zveriť s dôležitými vecami. Na ich diskrétnosť je spoľahnutie. Podobne vnikajú aj do tajov prírody. Inklinujú k tajomným vedám, okultizmu. Neobyčajne ich priťahuje všetko nepoznané a nepreskúmané. Vďaka svojej ctižiadostivosti a nepochybnej usilovnosti dosiahnu v živote viac ako ostatní. Sú veľmi prístupní k lichôtkam, ale nemožno ich označiť za namyslených. Ak sa stretnú s ľuďmi, ktorí nielenže poznajú túto ich vlastnosť, ale vedia ju aj šikovne využívať, dosiahnu u nich veľa, či už v dobrom alebo zlom. Hnev, žiarlivosť a rôzne iné vášne musia vo vlastnom záujme potláčať, pretože by im mohli veľmi uškodiť, nie len v sobnom živote, ale aj vo vzťahu k okoliu. Človek narodený v znamení Škorpióna je " človekom medzi dvoma bránami \", spaľovaný vnúťornou rozorvanosťou. Horúce vášne sa môžu striedať s nesmiernym chladom. Je nevypočítateľný, nedotknuteľný, ale od ľudí, ktorých má rád, vyžaduje absolútnu poslušnosť. Jeho správanie je otvorené, ale rýchlo sa urazí. Zmyslová extáza Škorpióna je výrazom jeho túžby po splynutí s partnerom. Nikdy nie je sám. Vždy sa nájdu ľudia, ktorých priťahuje a ktorí ho nasledujú. Z kozmického hľadiska inklinuje k povolaniam, kde sú na neho kladené úlohy meradlom jeho osobnosti. Sú dobrými chirurgmi, operačnými sestrami, úspešne vykonávajú prácu farmaceutov, chemikov, výskumníkov. Majú vlohy uplatniť sa v službe polícii, v nápravno - výchovných zariadeniach a väzniciach, v armáde, v diplomatických a tajných službách. Ľudia - Škorpóni sú veľmi hrdí na svoju prácu a s chuťou sa postavia proti ohrozeniu či útokom na to, čo vytvorili. Sila presadiť sa je menlivá, ich zaťatosť je úmerná ich účasti na veci. Niekedy pritom nevyberajú prostriedky a vedia byť bezohľadní.

Významné osobnosti narodené v znamení Škorpióna: Alain Delon, Pablo Picasso, Robert Kennedy, Martin Luther, Princ Charles, Friedrich Schiller, Mária Antoinetta, Luise Ullrichova, Indira Gándhíová, ...
Fotoblog na MOWSe