Denník vysťahovalca

12.augusta
Nastahovali sme sa do nasho noveho domu v Kanade. Som taky stastny. Je tu tak krasne! Hory su nadherne. Neviem sa dockat, kedy ich uvidim pokryte snehom.

14.oktobra
Kanada-najkrajsia krajina na svete! Listie sa sfarbilo vsetkymi tymi krasnymi odtienmi zltej a oranzovej farby. Cestou som videl zopar jelenov. Su take povabne. Su to najkrajsie zvierata na svete. Toto musi byt raj. Milujem Kanadu.

11.novembra
Den spomienok (kanadsky statny sviatok). Coskoro sa zacne lov na jelene. Nemozem pochopit ako niekto moze zabijat tak nadherne zvierata. Dufam, ze coskoro napadne sneh. Je tak nadherne...

2.december
Tejto noci napadol prvy sneh. Vstal som a uvidel vsetko prikryte bielou prikryvkou. Je to ako na najkrajsej pohladnici. Vysli sme von, ocistili schody a pristupovu cestu a potom sme sa gulovali (ja som vyhral). Ked presiel snezny pluh, museli sme znovu odhrnut sneh spred brany. Aka krasna krajina. Milujem Kanadu.

12.december
V noci znovu sneh. Znovu presiel pluh a nahrnul sneh pred branu. Tu je naozaj krasne.

19.december
V noci znovu sneh. Nemohol som vyjst s autom a ist do prace. Je tu naozaj krasne, ibaze som uz trosku unaveny z lopatovania. Znovu ten posrany pluh.

22.december
Tie biele hovna znovu padali celu noc. Uz mam mozole od lopaty a aj chrbat ma boli. Ten sviniar s pluhom akoby sa skryval za rohom a cakal kedy ja odhrniem sneh spred brany. Svina jedna!)

25.december
Vesele posrane a odporne Vianoce! Este trochu toho posraneho snehu. Ak sa mi niekedy dostane do ruk ten buzerant s pluhom tak ho zabijem! Slak aby ich trafil! Preco nesypu viac soli na cesty, aby sa sneh skor roztopil?

27.december
V noci znovu sneh. Uz tri dni nevychadzam z domu. Iba aby som odhrnul sneh zakazdym, ked prejde pluh. Nemozem nikam ist, auto zapadlo do kopy snehu pred branou a je aj chladno. Hovoria, ze tejto noci napadne novych tridsat centimetrov tych hovien.

28.december
Predpoved nevysla. Napadlo pol metra. Ak to takto bude pokracovat, neroztopi sa do leta. Uz aj pluh zapadol a ten buzerant si prisiel odo mna pytat lopatu. Povedal som mu, ze sa mi zlomilo uz sest lopat pri odhrabovani toho bordelu spred brany, ktore tam on natrepal. Malo chybalo tomu, aby som mu nerozbil hlavu.

4.januar
Konecne som sa dostal z domu. Bol som v predajni kupit trochu jedla a ked som sa vracal, vrazil som autom do jelena. Na aute vznikla skoda za tritisic dolarov. Ta posrata haved mala byt pobita! Vsade ich je ako hnoja. Co ich polovnici nepostrielali vsetky na jesen?!

3.maja
Bol som z autom v servise. Neuveritelne ako zhrdzavelo od tej humusnej soli, ktoru vsade rozsypaju...

10.maja
Stahujem sa na Floridu. Nemozem pochopit, ako niekto normalny moze zit v tejto posratej Kanade!
FacebookTwitterWhatsAppE-mail
Ďalšie články
Cestovanie a blog na MOWSe