Lefkada: recenzia na hotel Delfini

Grécko, Lefkada, NidriRecenzia na hotelHodnotenie

Do dvojhviezdičkového hotela Delfini (Delphini) sme sa dostali cez cestovnú kanceláriu Aeolus . Leteli sme z českého Brna na grécke letisko Preveza, ktoré leží na pevnine. Let trvá do 2 hodín. Kedže je ostrov Lefkada s pevninou prepojený hrádzou s mostom, doprava autobusom trvala do strediska Nidri menej ako hodinu. Hotel nie je zrovna najlacnejší (700€/os. na 11 dní v top sezóne) a nachádza sa v najrušnejšom meste ostrova. Napriek tomu je veľmi dobre situovaný a ponúka relatívne pokojnú dovolenku a príjemné kúpanie bez vĺn na malej pláži.
1Panoráma mesta Nidri na Lefkade

Celé turistické mesto Nidri má na dĺžku takmer 2 km. Hotel Delfini sa nachádza na jeho začiatku (vľavo) v relatívne kľudnej časti. V strede sa nachádza rušné centrum a na konci mesta je prístav a „parkovisko” jácht. More tu miestami pôsobí ako jazero. Ako vzhľadom - vďaka kopcom ktoré ho obklopujú, tak aj pokojnou hladinou.

2Hotel Delphini, Lefkada, Nydri

Hotel sa nachádza 150 metrov od hlavnej cesty. Nájsť takú klasickú recepciu hotela na akú som zvyknutý, je nemožné. Vstup ani názov hotela nie je dobre viditeľný a privítajú ťa v „najdôležitejšej” časti - pri bare. Ten je naviac umiestnený v zadnej časti, čo je to najnelogickejšie, čo som doteraz videl. Prvé dni mi neuniklo, že hotel vlastnia manželia. Príjemná staršia pani a starší pán bez nálady.

3Hotelová izba Delfini

Hotelová izba má grécky štandard. Na to, že hotel sa označuje dvomi hviezdami, je to veľmi slušné ubytovanie . Nevýhodou je klimatizácia za 5€ príplatok na deň. Postele už prestávam recenzovať, pretože moje predstavy o kvalitných matracoch sú v úplne iných cenových kategóriach.

4Výhľad z balkóna hotela Delfini

Myslím, že väčšina izieb na hornom poschodí má pekný výhľad.

5WC a kúpeľňa v hoteli Delfini

Sprchový kút bez závesu je super nápad. Popri sprchovaní umyješ celý záchod aj podlahu. Ináč opäť je to taký grécky štandard. Netreba čakať zázraky, ale keď na izbu chodíš iba prespať, dá sa to prežiť.

6Jedáleň hotela Delfini

Reštaurácia v hoteli zaujme a poskytuje dostatok miesta. Počas celej návštevy som tu nevidel sedieť jediného návštevníka. Hluk v týchto častiach Nidri nie je. Okolité hotely si (našťastie) nepotrpia na diskotéky a koncerty. Tých nájdeš dostatok v centre.

7Vonkajšia terasa hotela Defini

Najväčším prekvapením hotela Delfini je vonkajšia terasa . Jedlo sa dá objednať počas celého dňa a stretneš tu aj neubytovaných hostí, ktorí si prišli pošmáknuť a vychutnať atmosféru. Sedieť v tieni pod korunami stromov a len na skok od mora, je veľmi silný zážitok...

8Ožratá grécka mačka

...teda až na tie premnožené mačky , ktoré nemajú problém skákať hosťom až do taniera. Myslel som si, že si na to po desiatkach gréckych dovoleniek zvyknem, ale vytáča ma to čim ďalej, tým viac. Na vine sú ako domáci, tak aj sentimentálni dovolenkári (prevažne ženského pohlavia), ktorí tieto tvory prikrmujú jedlom z vlastných tanierov. Niekedy sa mi až rozum zastavuje nad tým, ako by chceli pomôcť každej mačičke na planéte, ale popri tom si radi pochutnávajú na hovädzine, teľacine alebo divine.

9Raňajky v hoteli Delfini na Lefkade

Raňajky sú jednoduché a typicky grécke. Netreba sa veľmi natlačiť, aby si sa náhodou neutopil. Menšia obmena by ale nebola na škodu. To čo vidíš na fotke je maximum, čo sa dá vyskladať z ponúkaných surovín. Na šiesty deň som cítil silné nutkanie zájsť si do obchodu. Ten je mimochodom iba 250 metrov od hotela a okrem siedmeho dňa v týždni tu nakúpiš takmer všetko.

10Večere v hoteli Delfini na Lefkade

Na fotografii je typické grécke Stifado. Dodnes moja najobľúbenejšia pochúťka. Večere sú skutočná bomba a nechýba im správne dochutenie. Servíruje sa jedno z troch jedál v dennej ponuke so šalátom a na výber je minerálka alebo pohár vína. Znie to trochu ako ruská ruleta, ale všetko chutilo výborne a každý večer som odchádzal najedený a maximálne spokojný. Záleží samozrejme na tvojich nárokoch, ale aj majstrovi v kuchyni. Či tu bude stále tá istá šikovná kuchárka ako v sezóne 2015, nezaručí žiadna recenzia. Čo by som hotelu vytkol je hygienický problém. Mačky v priestoroch, kde sa pripravuje jedlo, nemajú čo robiť!

11Pláž pri hoteli Delfini

Veľmi malá, štrkovo-piesková pláž je hneď pri terase - 17 metrov od budovy hotela. Vstup je pozvoľný a ideálny pre rodiny s deťmi a pre neplavcov. Ja dávam veľké mínus za akési mazľavé bahno na dne, ktoré vodu veľmi zakaluje. Dlhšiemu státiu vo vode sa po posledných nepríjemných skúsenostiach z Nei Pori vyhýbam a tu to platilo dvojnásobne. Najbližší ostrovček sa volá Madouri (na fotke po ľavej strane) a je vzdialený iba 650 metrov. Preplávať k nemu bude riskantné, kvôli hustej lodnej premávke v týchto miestach. Zaujímavá pláž je 300 metrov naľavo od hotela a ponúka viac miesta na oddychovanie pri vode.

12Recenzia hotela Delfini na Lefkade

Pobyt v Hotel Delfini je ideálny takmer pre každého stredne náročného dovolenkára. Ako pre rodiny s deťmi, tak aj pre zamilované páry v každom veku. Je situovaný v krásnom a kľudnom prostredí hneď vedľa pláže. Pár metrov od hotela sa nachádza rušné centrum Nidri a prístav, z ktorého sa dajú organizovať výletné plavby. Ak si požičiaš moped, štvorkolku alebo auto a vydáš sa na výlet po ostrove, objavíš nádherné pláže , na ktoré budeš spomínať ešte dlhé roky. Medzi nevýhody zaradím snáď len príplatok za klímu a desiatky otravných mačiek všade kde sa pohneš a aj tam, kde sa pripravuje tvoje jedlo - v hotelovej kuchyni.

Publikované: 14. 8. 2017 / Autor: MOWS
Fotogaléria 12 fotografií
8/10
Perfektné!
FacebookTwitterWhatsAppE-mail
Našiel som 4 súvisiace články
Mohlo by ťa zaujímať: