Kréta: Watercity Waterpark

Grécko, Kréta, AnopolisTip na výletHodnotenie

Jún 2012 - Pre tých mladších, ktorí neradi cestujú celý deň v autobuse, aby videli štyri grécke historické vykopávky v púšti a nachádzajú sa v blízkosti Anapolisu, ponúka Kréta aj trochu adrenalínového zážitku vo forme vodného parku. Water City v Anopolis je ideálne miesto na vyšantenie. Jediné, čo k tomu potrebuješ, sú peniaze, odolnejšie plavky, vodeodolné opaľovacie krémy (hlavne keď vyzeráš ako riaditeľ vápenky), uterák, niečo suché na prezlečenie a kus odvahy.

Vstup pre dospelého je 25€. Cez delegátku cestovnej kancelárie sme si priamo v hoteli zaplatili vstup aj s dopravou autobusom za 33€. Je to podstatne pohodlnejšie a lacnejšie ako cestovať individuálnou dopravou. Vodič nás vyzdvihol priamo pred hotelom. V gréckych busoch je nastavená klíma na štandardných -10°C bez možnosti regulácie, čiže o prechladnutie nie je núdza. Po príchode nás obdarovali papierovým náramkom s EAN kódom, na ktorý sa kupujú jedlá a nápoje. Na konci všetko skasírujú. Treba si dať pozor na tieto cenové pasce. Ceny sú tu premrštené a okrem toho ešte prihodili vysokohorskú prirážku. Presne to sme čakali a tak sme sa predzásobili pitnou vodou a ľahkým občerstvením. S čim som ale nepočítal, je ďalšia ryžovačka vo forme úložného trezoru. Zarábajú tu na obyčajných zámkoch, ktoré zapožičajú za 3€ + depozit. 3€ na dovolenke nie je žiadna veľká suma, ale ten systém mi pripomína slovenské tatry a našich podnikateľov. Nosenie slnečných, dioptrických okuliarov a šľapiek po areáli vodného parku je neefektívne, lebo sú vo vodných atrakciách zakázané. Chodenie po rozpálenej dlažbe bol zážitok hlavne po obede. Ale to treba brať ako cestu odvahy. Veď aj indiáni chodili bosí po rozpálených uhlíkoch.

Celkovo hodnotím aquapark Watercity veľmi pozitívne. Ak mám porovnať ponuku a cenu našich úbohých detských aquaparkov a vodných rajov s jedným bazénom (Aquathermal Senec, Tatralandia, Vodný raj vo Vyhniach , Aquacity Poprad a pod.), tak musím konštatovať, že Watercity ponúka za tie peniaze skutočnú zábavu a stojí za návštevu. Niektoré zaujímavé atrakcie sa mi podarilo vyfotiť a prinášam aj približný opis toho, čo sa tu dá zažiť a kde sa dá prísť ľahšie o život :)
1

Vodný park je rozľahlý a umiestnený na kopci s výhľadom na more. Široko ďaleko je len nudná pustatina, tak typická pre Grécko.

2

Nenechaj sa pomýliť krátkou šórou. V júni ešte nie je najväčšia sezóna a 10:00 je na väčšinu dovolenkujúcich skorá hodina.

3

Areál zdobia typické grécke sochy.

4

Najobľúbenejšia atrakcia Hyper race na nafukovacích kolesách, na ktorú si vždy treba vystáť dlhú radu.

5

Dopad nebol vždy najhladší. Pri bočnom náraze sa kolesá prevracali. Aj napriek tomu to bola jedna z najľahších a najmenej bolestivých atrakcií (ak nerátam detskú šmýkľavku)

6

Túto disciplínu zvládali aj deti - ako jednu z mála.

7

Žiaľ, niektorým návštevníkom chýbajú kolieska v hlavách. Po dopade do bazéna ostávali na mieste a bránili tak ľuďom na kopci k spusteniu. Plavčíci sa márne snažili hnať ľudí z bazéna na strany a tým sa tvorili nekonečné rady.

8

Klasická šmýkľavka Multi Race bez nafukovacích kolies až pre 6 osôb súbežne. Deti boli na túto atrakciu ľahké a zastavovali pred koncom trate. Pre dospelého bol základ dobrý odraz.

9

Záber na Black & Red Hole. Tobogany určené na jazdu na nafukovacom kolese. V čiernom nie je nič vidieť, ide pomaly a je v ňom asi 60 stupňov. Odporúčam pre klaustrofobikov ako šokovú terapiu.

10

Biely a čierny tobogan s názvom Turbo Guns. Zatial čo na bielom otvorenom tobogane som sa len šúchal rukami ako hendikepovaný slimák, aby som sa aspoň doplazil dole, čierny si tento názov zaslúžil. Je to to najhoršie čo sa tu dá zažiť a ja by som ho kľudne premenoval na Clyster (klystír). Zákerný je v tom, že na prvé počutie vyzerá nudne, keďže v ňom nikto neziape... Ale to preto, lebo na to nie je príležitosť.

11

Čierny Turbo Gun je smrtiaci tobogan len pre najsilnejšie žalúdky.

12

Po vyklopení som sa cítil ako spláchnutý hajzlový pavúk. Chlórovú vodu som vypľúval ešte dobrých 5 minút. Bol to jediný tobogan, ktorý som absolvoval iba raz.

13

Ďalšia šialená jazda začína na Sidewinder hojdačke a Turbo Cyclone tobogane. Oba sú určené na nafukovacie kolesá určené pre dvoch.

14

Sidewinder vyzerá zospodu veľmi nevinne. Opak je ale pravdou. Dráha ide z veľmi veľkej výšky pod uhlom približne 80°. Po prvom štarte som sa snažil brzdiť očami.

15

16

Dopady do cieľa mali rôzne podoby. Tento chlapík sa rozhodol svoju polovičku vyklopiť za jazdy.

17

Dve deti na jednom kolese by sa na koniec trate ani nedostali. Väčšina atrakcií bola konštruovaná na väčšiu váhu.

18

19

20

Turbo Cyclone bol umiestnený tiež na poschodovej veži a patril medzi zábavnejšie atrakcie, na ktoré si trebalo dlhšie postáť.

21

22

Druhý najbrutálnejší tobogan v tomto aquaparku sa volal Kamikadze. Už názov hovorí za všetko. Návštevnosť bola mizerná ako u Turbo Gun, odvážili sa len skutočne silné povahy.

23

Na tomto tobogane som mal dojem, že dosahujem rýchlosť 160 km/h, pretože po dopade ma bolel celý chrbát a dole v bazéne môj rod skoro vymrel po meči. Každopádne to bol skvelý zážitok, ale 2x na deň mi stačil.

24

Väčšinu týchto toboganov som si vizuálne neužil. Pri vysokých rýchlostiach strieka voda na metre do všetkých strán. Prejazd cieľom je cítiť až tvrdým pristátím vo vode.

25

Do vody dopadajú traja. Jeden muž a dve šľapky.

26

Pohľad na Kamikadze zdola. Bazén je dostatočne dlhý a hĺbka tu nepresahuje 1,5 metra. Plavčíci upozorňujú, aby si mal celý čas prekrížené nohy a chránil si hlavu rukami. Vedia prečo.

27

Sprava je pásikavý Body Slide Cyclone, biely Free Fall a Hydro Tube. Najväčšia výzva bol Cyclone, ktorý by som prirovnal k odtoku v umývadle. Ostatné tri boli len zjednodušené verzie Kamikadze a dali sa prejsť bez otrasu mozgu a zlomenia krčnej chrbtice.

28

Takto sa najlepšie čistia objektívy na fotoaparátoch.

29

Oddychová časť pod palmami a slnečníkmi. Ten modrý kanál nie je určený na zvracanie, ale na relaxačnú plavbu na nafukovacom kolese. Atrakcia má meno Lazy River.

30

Pre tých menších alebo väčších a bojazlivejších je tu detský kútik - Children´s Pool. Voda tu má len pár centimetrov.

31

32

33

Aj tu číhali otravní fotografi. Boli neodbitní ako komáre a namiesto toho aby spravili zaujímavú momentku z lietania po tobogane, robili len priblblé fotky bez nápadu, ktorých je plný Facebook. Najlepšie pred fontánou alebo v bazéne so širokým dvojpalcovým úspevom BBC. Cena 5€ / kus.

34

Sprchy, záchody a prezliekarne sú tu vyriešené veľmi zvláštne. Nikto vlastne nevie, kde je pánska a kde dámska časť. Je skoro pravidlom, že si obe pohlavia navzájom lezú na WC. Sprchy sú natočené do hlavnej uličky, kde je aj východ a atrakcie.

35

Chlapec sa evidentne nevie zmieriť s tým, že odchádza a násilím sa snaží dostať naspäť do objektu.

36

Každý autobus mal svoje číslo. Všetko tu majú dobre zorganizované. Stačí sa len včas dostať k východu. Ak sa rozhodneš navštíviť toto Watercity, rozhodne to urob až keď chytíš pri mori bronz. Veľa návštevníkov odchádzalo s poriadne spálenou kožou. Prajem peknú zábavu všetkým milovníkom chlóru!

Publikované: 15. 6. 2012 / Autor: MOWS
8/10
Perfektné!
FacebookTwitterWhatsAppE-mail
Našiel som 6 súvisiacich článkov
Mohlo by ťa zaujímať: