Recenzia: bezdrôtová myš Logitech G604 Lightspeed s neuveriteľnou výdržou

RecenziaHodnotenie

Február 2020 / Na trhu nie je veľa kvalitných herných bezdrôtových myší do 100€ ktoré by zaujali širšie spektrum pravákov. Optická G604 so snímačom HERO™ 16K nie je zaujímavá iba pre bežné kancelárske využitie a grafikov ale búra predsudky o wireless hraní. Tu je niekoľko postrehov z dlhodobého testovania (hrania, 2D i 3D grafiky , vďaka ktorým by ťa táto myš mohla osloviť.
1Herná myš Logitech G604

Logitech myš prezentuje na hranie Battle Royale, MMO a MOBA. Ja som si to užil aj s akčnými FPS, TPS. Vysoké DPI až 16000 pomôže pri rýchlom poletovaní po širokej 4K - 8K ploche. Foto zdroj: logitechg.com

Rozmer: 130 x 80 x 45 mm, váha 135 g, 100 – 16000 DPI, počet tlačidiel: 15, skrolovacie koliesko so zotrvačníkom a naklápaním do strán. V luxusnom balení je AA baterka, USB adaptér, predlžovací USB kábel, manuál a nálepka s logom „G”, ktorú si môžeš nalepiť napríklad na čelo.

Výhody


+ Myš je napájaná jednou tužkovou AA baterkou (aj nabíjateľnou). Nie si odkázaný na nabíjanie cez kábel, ani na postupne degradujúcu vstavanú batériu.
+ Duálny režim vysielania prepínané vrchným tlačítkom: Pomalší nízkoenergetický Bluetooth alebo na hry a precíznu prácu určený Lightspeed (cez priložený USB adaptér). Môžeš tak ovládať PC a ďalšie zariadenie (smartfón, Android TV alebo notebook).
+ Neuveriteľná spoteba . Bluetooth vydrží podľa výrobcu viac ako 5 mesiacov používania, Lightspeed 240 hodín. Ak by si používal Lightspeed 8 hodín denne, baterka vydrží približne mesiac. Myš permanentne zabúdam vypínať cez ON/OFF na spodnej strane, ale nevšimol som si zvýšenú spotrebu. Myš sa pri nečinnosti uspáva a prebúdzanie je veľmi rýchle .
+ Skvelé rozlíšenie až do 16000 DPI a oneskorenie iba 1 ms (1000 Hz) ideálne aj pre akčné hry. Testoval som COD Modern Warfare, Gears 5, GTA5 na 4 metrovú vzdialenosť a hranie bolo takmer rovnaké ako s káblovou Logitech G502.
+ Myš má na ľavej bočnej strane 6 nadštandardných tlačítok (G4-G9). Sú dobre nahmatateľné palcom a v progamoch i hrách im môžeš priradiť rôzne funkcie.
+ V LOGITECH G HUB môžeš všetkým tlačítkam na myši priradiť ľubovoľné makrá . Samozrejmosťou sú profily ale kto by si pri každom programe a hre pamätal rozličné nastavenia.

Nevýhody


- 135 gramov nemusí vyhovovať každému. Chýba možnosť pridávať závažia .
- Priložený USB adaptér nemá funkciu Bluetooth . Ak ho chceš na počítači používať, dokúp si Bluetooth adaptér.
- Myš bola na moju ruku trochu malá a cítim istý diskomfort. Je trochu menšia ako stará Logitech G500 a Logitech MX518. Ideálna by pre mňa bola veľkosť Logitech MX Master 3.
- LED podsvietenie je pri myšiach zbytočnosť ale pri nočnom hraní na čiernej podložke by sa hodila aspoň jemne nasvietená blikajúca dióda .
- Dve bočné tlačítka bližšie k zápästiu (G4 a G7) sú veľmi ťažko dosiahnuteľné palcom. Pri pokuse ich stlačiť sa nevyhneš kŕčovitému zohnutiu palca.
- Skrolovacie koliesko je tuhšie a hlučnejšie.
- Na niektorých podložkách sa seká. Napr. na textilno-gumovej podložke Kensington Adjustable Pad je nepoužiteľná.
- Na profi turnajové hranie to nie je ideálna voľba . Aj kď som nič také nepostrehol, stále je tu riziko rušenia spojenia napr. Wifi signálom. Kábel je kábel.
- Cena.

Hodnotenie G604


Určite jedna z najlepších a najuniverzálnejších profi myší, ktorá bola koncom roka 2019 na trhu. Ideálna na prácu vďaka presnosti, DPI rozsahu a množstvu programovateľných tlačítok ale aj na hranie pre nízke oneskorenie. Poteší možnosť ovládať dve zariadenia. Spotreba je priam ukážková. Ak sa uspokojíš s Bluetooth režimom, zabudneš aj na to, aké typy batérií sa do myši vkladajú.

Tip na ovládanie Windowsu myšou bez fyzickej klávesnice

2Recenzie na Logitech G604

Konečne myš, ktorá je skutočne bezkáblová. Zmena DPI cez tlačítka + a - dokáže poňať maximálne 5 hodnôt. Na bočných tlačítkach môžeš nastaviť klávesy ako Alt+Tab, Backspace, ESC alebo Win+Ctrl+0 (klávesnica na obrazovke) a ovládať tak PC bez použitia fyzickej klávesnice.

Publikované: 18. 2. 2020 / Autor: MOWS
10/10
Najlepšie!
FacebookTwitterWhatsAppE-mail
Našiel som 2 súvisiace články
Mohlo by ťa zaujímať: