Kam s deťmi za zvieratkami? No predsa na sysľovisko!

Slovensko, Muránska planinaTip na výletHodnotenie

Kam vziať ratolesti či fotografov na zaujímavý výlet od marca do septembra? Predsa do národného parku Muránska planina - na skok z Brezna, Popradu alebo Rožňavy. Sysľovisko sa nachádza na veľkej pokosenej lúke pod zrúcaninou hradu, medzi obcou Muráň a Prednou horou. Zatiaľ čo Muráň pôsobí ako osada z Rumunska, Predná hora je známa svojím Liečebným ústavom psychiatrickým, kde sa riešia rôzne závislosti od drog, alkoholu, hazardných hier, internetu a mobilov. Tak vlastne načo ešte čakáš? V tejto oblasti si každý nájde to svoje!

A co to žere? Nebojte se teta, vás ne!


Kŕmenie sysľov je jednoduchá činnosť a nie je nutné dokupovať v Hornbachu špeciálne násady, ochranné rukavice ani pasce. Ak Syseľ pasienkový zrovna nehibernuje, pochutí si na hmyze. Keďže ten bežne ľudia vo vačku nenosia (aspoň nie vedome), postačí mu aj slnečnicové semienko, mrkva alebo jablko . Nepohrdne ani piškótou plnou rafinovaného cukru. Ak ale chceš aby ich populácia prežila, vyhni sa tejto piškótovej úchylke a hlúpym tvrdeniam tvojej starej mamy, že piškóty sú zdravé!
1Slnečnicové semienka ako krmivo pre Sysla pasienkového

Syseľ má veľmi dobrý zrak. A evidentne aj apetít.

2Syseľ pasienkový na lúke

Syseľ pasienkový je zákonom chránený a jeho spoločenská hodnota je vraj 497 €. A buďme radi, že nikto nevyčíslil hodnotu ľudského života na Slovensku ...

3Atrakcia: Kŕmenie sysľov na Muránskej planine

Tak hŕŕŕ sa na návštevu skôr ako sa prežerú detskými piškótami a od morbídnej obezity už nikdy nevylezú zo svojich podzemných bunkrov!

Publikované: 4. 6. 2020 / Autor: MOWS
9/10
Vynikajúce!
FacebookTwitterWhatsAppE-mail
Našiel som 6 súvisiacich článkov
Mohlo by ťa zaujímať: