Vyhliadka UFO - Iný pohľad na Bratislavu

Bratislava, Nový mostTip na výletHodnotenie

August 2011 - Legendárne bratislavské UFO Watch.Taste.Groove na petržalskej strane SNP mostu sa nachádza na samotnom vrchu pylónu vo výške 85 m. Okrem reštaurácie a kaviarne ponúka trochu predraženú vyhliadku za 6,50€ pre dospelého. Nakoľko ide o jedno z najkrajších miest na pozorovanie Bratislavy a je jednou z ikon mesta, rozhodol som sa urobiť niekoľko fotografií.
1

Pohľad z vyhliadky na hrad a historické centrum mesta. Bratislavský hrad, Dóm svätého Martina. Nechýba výhľad na televíznu vežu Kamzík. Na oficiálnom webe UFO Watch sľubujú dohľad až 100 km.

2

Záber na Petržalské sídlisko. Po ľavej strane sa nachádza jedna z gýčových presklenných budov Aupark Tower hneď vedľa sadu Janka Kráľa. Povodne mala mať iba štyri poschodia, ale na Slovensku si developer môže dovoliť takmer všetko.

3

Rieka Dunaj farbou pripomína skôr stoku. Vpredu je možné vidieť staručký Starý most (pôvodne: Most Františka Jozefa, Franz-Josef-Brücke, Ferencz József-híd, po prvej svetovej vojne Štefánikov most, po druhej svetovej vojne Most Červenej armády), ďalej najnovší prírastok - oblúkový most Apollo (2005). Vpravo je Sad Janka Kráľa. Je otázka času, kedy aj tu vybudujú biznis centrum...

4

Záber na Dóm sv. Martina v rekonštrukcii.

5

Výstavisko Incheba Expo Bratislava na petržalskej strane. Vpravo sa nachádza hrádza pre korčuliarov a bicyklistov smerujúca až do neďalekého Rakúska.

6

V pozadí je most Lafrankoni.

7

Bratislava stále nevyužíva svoj potenciál. Turistov je aj na Bratislavskom hrade málo.

8

Na streche UFO sa dá nájsť ďalekohľad natočený na Staré mesto.

9

Na vyhliadke nájdeš fototapetu s popisom iných zaujímavých miest.

10

UFO navštevujú prevažne zahraniční turisti. Niet divu pri tej cene.

11

Vľavo od rieky Dunaj sa nachádza Pečniansky les.

12

Nad Bratislavou sa začína zmrákať.

13

Deň nezávislosti prichádza. Je čas odletieť aj s UFOm ...

14

Publikované: 9. 8. 2011 / Autor: MOWS
8/10
Perfektné!
FacebookTwitterWhatsAppE-mail
Našiel som 7 súvisiacich článkov
Mohlo by ťa zaujímať: