Horoskop podľa dňa v týždni

Pondelok

Ľudia narodení v tento deň sú romantickí, zasnení, majú bohaté záujmy a veľkú fantáziu. Sú pod silným vplyvom Mesiaca. Prekypujú iniciatívou, ale stáva sa im, že ich vyvedie z miery aj úplne nenápadná poznámka na ich adresu. Našťastie stačí im rovnako málo na to, aby sa vrátili zvyčajných koľají, to znamená do dobrej nálady sprevádzanej množstvom nápadov. Občas sú melancholickí, dokonca do takej miery, že vyzerajú ako námesační. Skutočnosť je však taká, že osoby narodené v pondelok majú v ten deň v týždni hlavu plnú nápadov. Svoju energiu a nadšenie nech radšej sústredia na dni, ktoré vyzerajú menej priaznivo. Osobám narodeným v pondelok radíme nosiť strieborný amulet.


Utorok

Mohli by sme ho nazvať aj dňom vedy, odhalení, lekárskych objavov. Nad týmto dňom má dohľad Mars, mytologický boh vojny. Sú to však vojny bojované v mene vedy a ľudstva. A vskutku - ľudia narodení v utorok sa vyznačujú dobrotou a štedrosťou, okrem toho sú hĺbaví a múdri ako slony. Na slony sa podobajú aj úžasnou pamäťou. Beda tomu, kto sa voči nim zle zachová. S takýmto človekom navždy skoncujú. Dokonale vedia skryť pred vonkajším svetom svoje city, takže vyzerajú, akoby nosili na tvári nepreniknutľnú masku. Dokážu veľmi milovať, ale aj nesmierne trpieť. Osobám narodeným v tento deň prinesie šťastie prívesok zo sardínskeho kameňa (odroda chalcedónu).


Streda

Je zasvätená Merkúrovi, mytologickému bohovi cestovania, obchodovania, ale aj ochrancovi zlodejov a špehov. Od tohto božstva čerpajú osoby narodené v stredu svoje iskrivé inteligentné nápady. Keďže sú prevažne rozumového založenia, mnohé ich rozhodnutia sa môžu zdať chladné či dokonca cynicky vypočítavé. Veľmi sa im páčia hazardné hry, nezaujímajú ich však samotné víťazstvá a prehry. Nechávajú sa unášať pocitom rizika, vlastnou hrou, no vedia oceniť aj protivníkovu inteligenciu. Nakoniec sa však šťastie prikloní skoro vždy na stranu narodených v stredu. A nielen v hre. Vhodným talizmanom je hracia kocka vyrobená zo slonoviny alebo striebra.


Štvrtok

Narodení v tento deň sú obľúbencami Jupitera, otca bohov, neskrotného, veľkorysého, najsilnejšieho pána. On prenáša na svojich chránencov jemu vlastnú chuť do života, učí ich umeniu žiť, je zdrojom ich vôle po úspechu. "Štvrtkoví" ľudia sú veľmi milí, o všetko sa zaujímajú, ochotne priložia ruku k spoločnému dielu. Odhodlane a priamočiaro sa púšťajú do prekonávania prekážok, ktoré nakoniec nikdy neodolajú ich úsiliu. S rovnakým nadšením tak konajú nielen na svoj prospech, ale kvôli hociktorému priateľovi. Okrem toho milujú zvieratá, šport, cestovanie. Sú to veľmi srdeční a zábavní spoločňíci. Výnimočne silne preciťujú každé priateľstvo. Šťastie sa takmer vždy prikláňa na ich stranu, a to najmä preto, lebo mimoriadne zodpovedne pristupujú k štúdiu aj práci. Ako amulet môžu používať malé kladivko.


Piatok

V tento deň sa rodia inteligentní, citliví ľudia so špiritistickým nadaním a talentom na hudbu, ale aj iné druhy umenia. Navyše osoby narodené v piatok bývajú pod silným vplyvom Mesiaca v splne. Vtedy sa ich zmocňujú melancholické nálady, ktoré ich inšpirujú k písaniu nádherných básní alebo skladaniu hudby plnej vášní. Okrem toho ich ako chránencov Venuše priťahuje astronómia, astrológia, záhady okultných vied, štúdium náboženstva. Všetci, čo sa narodili v piatok, mávajú veľké šťastie a to, čo robia alebo do čoho sa pustia v ich "šťastný" deň, sa skončí nesmiernym úspechom. Ich talizmanom - ak ho vôbec potrebujú - je zlatá hviezdička.


Sobota

Osoby narodené v tento deň sa vyznačujú ohnivým temperamentom a priam neprekonateľným zanietením v podnikaní aj v štúdiu. Vďaka húževnatosti, inteligentnému a odbornému prístupu, organizačným schopnostiam a technickému nadaniu majú pred sebou veľmi úspešnú kariéru. Ľudia narodení v sobotu vždy vynikajú veľkou pracovitosťou. Kvôli tejto vlastnosti sa im však občas stáva, že im unikajú romantické, príjemné stránky života. Našťastie, ich život prebieha vyrovnane vďaka nezvyčajne šťastným citovým vzťahom. Ich talizmanom je malý lev.


Nedeľa

Narodení v tento deň sú stelesnením dobra, pokoja, osobnej vyrovnanosti. V modernom rušnom svete občas pôsobia až príliš nevýbojne. Netreba sa však o nich obávať. Zavčasu sa vedia prebrať a prekvapiť nečakanou činorodosťou. Bez zbytočného rozčuľovania sa všetkými prostriedkami načas dostanú kamkoľvek a kedykoľvek si len zmyslia. Preto na svoje okolie pôsobia chladným dojmom. Sú obdarení inteligenciou a majú vždy veľmi jasné predstavy. Sú aj nesmierne uprimní a od okolia vyžadujú rovnakú úprimnosť a priamočiarosť. Pracovne sa vedia dobre uplatniť ako archeológovia, starožitníci, diplomati. Ako talizman by mali nosiť predmety výlučne zo zlata.
Fotoblog na MOWSe