Recenzia na Hotel Panorama v Pigadii na ostrove Karpathos

Grécko, Karpathos, PigadiaRecenzia na hotelHodnotenie

Majitelia väčšiny hotelov na ostrove Karpathos pracovali veľkú časť života v Amerike. Tu si zarobili a na dôchodku si užívajú alebo vedú vlastné hoteli. Nielen angličtina je ich silná stránka. Poznajú isté štandardy ubytovania. Hotel Panorama*** situovaný v hlavnom meste ostrova, vyniká nielen v čistote a prekonáva mnoho iných gréckych trojhviezdičkových ubytovaní. Negatíva nájdeš v článku.

Na dovolenku sme cestovali cez Aeolus na 11 dní s polpenziou. Hotel ponúka iba raňajky a neďaleká reštaurácia 7Eleven obed alebo večeru. Nie je súčasť hotela. Čas návštevy je možné vybrať od obeda až do večera. Na výber je približne 7 hlavných jedál a z nápojov víno alebo minerálka (v cene). Reštauráciu 7Eleven hodnotím pozitívne. Jedlo je chutné, množstvo dostatočné aj pre hladnejších a možnosť vybrať si čas návštevy je výhoda na nezaplatenie.
1Hotel Panorama, Pigadia, Karpathos

Hotel od hlavnej cesty s veľmi malým parkoviskom. Touto cestou sa dostaneš až do Menetes.

2Izba Hotel Panorama

Izby sú zariadené vkusne, udržiavané a čisté. Čistota je u mňa na prvom mieste. Zamrzela iba rozdelená posteľ s veľkou fugou uprostred a klíma namierená rovno na postele. Pri akomkoľvek nastavení bol výsledok nepriaznivý.

3Zariadenie hotelovej izby Hotel Panorama na Karpathose

Klimatizácia je v platenom balíčku.

4Kúpelňa s WC v Hotel Panorama, Karpathos

Keď sedíš na WC, môžeš si pri tom rovno umyť zuby. Tu sa rozhodne časom nemrhá. Toto nešťastné dispozičné riešenie nemajú všetky izby. Našťastie.

5Mačky ako problém Karpathosu

Ak by som niečo výrazne vytkol, sú to mačky. Najmä Pigadia ich rozmaznáva rôznymi zbierkami a verejnými krmítkami inštalovanými na pouličných lampách. Turisti sú z nich namäkko, hrajú sa s nimi a kŕmia ich. Nikto nerieši, že sú premnožené, celé dni sa válaju v odpadkoch pri kontajneroch a večer sa idú vysrať do piesku na pláži.

6Lodžia vs. balkón v Hotel Panoráma

Hotel ponúka asi iba dve veľké lodžie a táto je tá najväčšia. Ak ju vyhráš, môžeš tu hrať futbal. A keď prší, tak vodné pólo. Vyspádovaná nie je a chýbajú jej odtoky. A nie, ani tento grécky hotel nevymyslel systém na zavesenie mokrého prádla.

7Jedáleň, Hotel Panorama, Pigadia, Karpathos

Recepcia spojená s pekne zariadenou jedálňou a barom.

8Raňajky v Hotel Panorama, Pigadia

Grécky raňajkový starter-pack. To je keď dostaneš väčší výber tanierov, ako jedla. Chlieb, vajce, 10% šunka, 10% syr, džem, v ktorom je iba 70% cukru a káva. Po týždni si na izbe radšej spravíš vlastný lepeňák s paštikou :)

Výhody ubytovania


+ Čistota na recepcii, v jedálni aj na izbách. Pochváliť musím výzdobu i osvetlenie recepcie. Hotel zanecháva dobrý dojem už pri vstupe a je zjavné, že majiteľ sa stará.
+ Každá izba má chladničku, tv a balkón. Väčšina izieb je otočená na západ a sever (more) a iba dve majú okná na východ. Až z vyšších podlaží uvidíš na more.
+ Veľké potraviny vzdialené 375 metrov od hotela, do centra Pigadie je to 700 metrov.
+ Množstvo autopožičovní v okolí.
+ Stredisko aj hotel je vo veľmi pokojnom a tichom prostredí (ak nepočítam hlavnú cestu 50 metrov od hotela, ktorá nie je v noci tak frekventovaná).

Nevýhody ubytovania


- Vzdialenosť pláže je reálne cca 400 metrov. Na krajšiu, severnejšiu pláž je to takmer 800 metrov! Nevýhoda je aj prechádzanie cez frekventovanú cestu.
- Strohé raňajky.
- Všade rozhýčkané mačky . Lezú takmer do tanierov ale aj do nižších izieb cez otvorené dvere.


Vyhodnotenie a odporúčanie


Hotel Panorama*** odporúčam aj napriek negatívam. Nachádza sa v hlavnom meste, kúsok od centa, čo mu pridalo na pozitívnom hodnotení. Centrum ponúka takmer všetky potrebné služby. Viac si prečítaj v článku o meste Pigadia . Dva body som strhol za vzdialenosť od pláže a neatraktívne prostredie, v ktorom sa hotel nachádza. Nevýhoda je aj absencia pestrejších a výdatnejších raňajok, ktoré ja osobne považujem za najdôležitejší štart dňa.

Nezabudni aj na výlety autom alebo mopedom. Fotografie i články na navnadenie nájdeš v článkoch o ostrove Karpathos .
9Výhody a nevýhody ubytovania v Hotel Panorama v Pigadii

10Ubytovanie v Pigadii

A na záver panoráma z Hotelu Panorám. Ranný záber na západnú stranu. Keď oblaky vyliezajú spoza vrcholov, je dobrý dôvod vybrať sa na výlet.

Publikované: 16. 6. 2019 / Autor: MOWS
7/10
Skvelé!
FacebookTwitterWhatsAppE-mail
Našiel som 7 súvisiacich článkov
Mohlo by ťa zaujímať: