Kréta: Okolie hotela Apollonia Beach a mŕtvy Zeus

Grécko, Kréta, AmoudaraDovolenka

Jún 2012 - V januári som si vyberal dovolenku v Grécku, v severnej časti Kréty, na pláži Amoudara. Rozhodoval som sa medzi dvoma hotelmi s ponukou all-inclusive. Zhodou okolností oba spadajú pod skupinu CYAN Hotels. Prvý adept bol komornejší hotel Santa Marina Beach**** ležiaci bližšie k hlavnému mestu Heraklion . Druhý bol väčší a luxusnejší päť hviezdičkový hotel Apollonia Beach Resort & Spa*****. Vzdušnou čiarou sú tieto dva hotely vzdialené približne 1,5 km, ale nakoľko ich predeľuje rieka vtekajúca do mora, rozdiel sa takmer zdvojnásobí.

Každý už dobre pozná stránky cestovných kancelárií, ktoré uvádzajú veľa krát zavádzajúce alebo nepresné informácie o ubytovaní a možnostiach v okolí hotelov. Niekedy zatajujú informácie, ktoré by mohli odradiť alebo vyberajú len tie najvhodnejšie fotografie, ktoré vykresľujú destináciu len v tom najlepšom svetle.

Nechcem tu hodnotiť samotný hotel Apollonia Beach, jeho služby, ubytovanie ani stravu, nakoľko som napokon oddychoval vo východnejšom hoteli Santa Marina. Táto krátka fotoreportáž ponúka len to, čo sa dá v blízkom okolí hotela Apollonia vidieť. Či by toto bola tvoja dovolenka snov, nechám už na tvoje posúdenie.
1

Hotel Apollonia Beach má piesočnatú pláž. Ale iba bližšie pri hoteli. Pri mori nájdeš len kamienky. Môžeš to brať ako masážnu procedúru, ktorá je v cene.

2

Do hotelového komplexu sa dá ľahko infiltrovať. Počas návštevy prebiehali animačné programy v nemeckom jazyku.

3

Celý hotelový komplex vrátane reštaurácií a záhrad pôsobí veľmi luxusne. Dlhý a poschodový hotel pojme oveľa viac návštevníkov ako hotel Santa Marina. Očakávaj tu ale väčšiu tlačenicu. V okolí nie je takmer nič. Iba zastávka autobusu jazdiaceho do Heraklionu, jedna reštaurácia a jeden obchodík. Pozdĺž pravej strany sa nachádza zanedbaná húština s riekou vlievajúcou sa do mora. Raj pre komárov.

4

V bazénoch je od večera do rána zákaz kúpania. Dôvodom je chlórovanie a čistenie. Romantika sa teda nekoná.

5

Len 20 metrov od Apollonie sa nachádza skrachovaný a opustený hotel Akti Zeus. Vstup vyzerá ako z filmu Adams Family.

6

Na prvý pohľad je jasné, že hotel sa nenachádza na Slovensku. Za tri roky nikto nedokázal ukradnúť stoličky...

7

Ani širšie okolie hotela smerom na východ nestojí za pozitívnu reakciu. Gréci sú bordelári a bez vkusu.

8

200 metrov západne od hotela Apollonia si niekto rozložil stavebnicu Merkur.

9

Pozoruhodnosti pri hoteli Apollonia Beach***** ani zďaleka nekončia. Iba 100 metrov od rezortu sa nachádza cesta a za ňou ostnatý drôt, ktorý lemuje rieku vtekajúcu do mazutovej elektrárne.

10

Elektráreň leží len 400 metrov západne od rezortu Apollonia Beach. Nie je nič krajšie, ako ráno na dovolenke otvoriť okno s výhľadom na zástavbu komínov.

11

Voda vytekajúca z elektrárne. Ak sa vrátiš z dovolenky v Apollonii a začnú ti rásť ďalšie prsty na nohách, je isté, že tu neskladovali len mazut.

12

Kamenistá pláž hotelov Apollonia Beach a Akti Zeus končí. Bližšie k elektrárni začína jemný piesok. Aká irónia.

13

Ak by ti nestačila elektráreň a zásobníky na mazut, tak 1,5 kilometra ďalej sa nachádza ďalšia séria zaujímavých tovární, pri ktorých neodporúčam hrať sa s otvoreným ohňom. Ak ťa nezostrelia šialení vodiči na kamiónoch, môžeš si gratulovať.

14

Výhľad na pobrežie Amoudara. V diaľke na ľavoboku sa nachádza hlavné mesto Heraklion. Vpravo sú zásobníky na mazut, ktorý privážajú nákladné lode.

15

Pekný záber sa tu hľadal len ťažko.

16

Na záver foto na pobavenie. Fotografia uvedená na stránke cestovnej kancelárie. Pohľad na pláž Amoudara a Hotel Santa Marina. Asi 1,5 km ďalej popri pláži sa nachádza hotel Apollonia Beach. Všimni si pozorne fotografiu a zisti, čo na nej chýba. (Zdroj foto: internet)

17

...pohľad z pláže Santa Marina na Apollonia Beach. Tentoraz bez vyretušovaných komínov.

Publikované: 14. 6. 2012 / Autor: MOWS
FacebookTwitterWhatsAppE-mail
Našiel som 4 súvisiace články
Mohlo by ťa zaujímať: